Věk
SR + ČR
6 900 Kč
Transition
DON´T PANIC A PŘIHLAŠ SE!

Máš na to koule?

Hlavní část

10. – 19. 8. 2018

hranice mezi ČR a SR

10 denní výzva plná napětí,

adrenalinu, akce i zklidnění.

Potvrzení

27. 9. – 30. 9. 2018

Osinalice

Navazující prodloužený víkend.

Ocenění a pokračování na cestě Muže.

O čem to bude?

Co zažiješ?

3 denní trek v divoké přírodě

Vision quest a indiánskou saunu

Konfrontaci s vlastními limity

Srovnání zkušeností s dalšími

Adrenalin i zklidnění

Don´t panic a přihlaš se!

Kdo jsme?

Jsme dobrovolníci – lektoři a instruktoři čtyř organizací:

Transition

celý tým

Pavel Kučera (42)

, Transition

Jsem od narození Středočech. Mám 12letého syna a 9letou dceru, dům a chápavou ženu. V 16 jsem začal vést skautíky a práce s lidmi, malými i velkými, mi zůstala do dneška. Živil jsem se jako kuchař, kioskář, průvodce po horách, na raftech, učitel, dělník i indián. V současnosti mám se společníky vzdělávací firmu, kde pracuji jako lektor. Má práce mě naplňuje a dává mi smysl, protože pomáhám lidem zvyšovat vliv na jejich život.

Posledních šest let se věnuji mužským tématům na kurzech Quo Vadis a pořádám víkendy pro Otce a jejich syny, kde společně pracujeme na tom, jak trávit se syny více kvalitního času, jak jim ukazovat mužský svět a brát je z maminčina světa a to takové, jací jsou. Také pořádám víkendy pro Matky a syny, kde se maminky učí syny pouštět a nemít je pod stálou kontrolou. Vlastně připravuji rodiče a kluky na Transition, takže doufám, že se z Transitionu stane dlouholetý projekt, který časem nebude v našich krajích jediný.

Richard Babitz (42)

, Transition

Optimistický introvert, otec 4-ročnej Saši a 2-ročného Miša, milujúci iróniu a sarkazmus. Pracujem v globálnej korporácií, kde riadim medzinárodný team ľudí spravujúcich sociálne siete. Vo voľnom čase sa venujem adapťákom a zimným kurzom na PLUSKU, squashu a gamingu. Pri dobrovoľníctve a zážitkovej pedagogike som pochopil, že investovať do mládeže ma napĺňa a zároveň pomáha vytvárať spoločnosť, v akej chcem žiť.

Transition je pre mňa v dnešnej postfaktuálnej dobe miesto, kde budeme konfrontovaní mimo bezpečia virtuálnej reality. Miesto, kde budeme poznat tvár za menom a kde budeme musieť pri vyjadrení svojho názoru druhému hľadieť do očí. Miesto, kde budeme poznávať svoje hranice a budeme sa snaziť ich posúvať. Miesto, kde budem môcť byť mužom bez kompromisov.

Josef Hruška (35)

, Transition

Po několika letech kočovného života po jižních Čechách jsem zakotvil ve Strakonicích. Jsem otcem dvouletého Matyáše. Pracuji jako lektor prevence rizikového chování v organizaci DO SVĚTA, kde vedu programy pro mladé lidi, nebo vzdělávám pedagogy. Takže kdybyste chtěli vědět kde sehnat dobrou trávu, jak efektivně šikanovat, nebo jak se správně nasazuje kondom, jsem váš člověk ;-)

Tématu mužství jsem přičichnul na mužském kurzu Quo Vadis 2015 a kurzem Transition v přičichávání pokračuji. V posledních letech poznávám, jakou sílu má mužská skupina a kolik mužských zranění se vyskytuje v třídních kolektivech, se kterými pracuji. Protože pracuji ve školství a v pracovním týmu mám 7 žen, je pro mě téma mužství velmi viditelné .

Vladimír Halada (57)

, Transition

Jsem obratný řemeslník devatera řemesel, správce střediska a otec 4 dětí. Původem jsem z Prahy a dnes žiju se ženou a dětmi na Kokořínsku. Mužské téma se ke mně dostalo před osmi lety, kdy jsem se skupinou instruktorů připravil kurz pro dospělé muže Quo Vadis? a od toho není tak daleký krok k mužům dospívajícím.

Deset let jsem vedl turistický oddíl, v Prázdninové škole ustanovil kurzy Go! (adaptační kurz), které se rozeběhly na takřka všechny střední školy v naší zemi. Vedl jsem kurzy Bottega, DejaVu a DoNitra. Všechny mají společného jmenovatele a to je „pootevřít dveře k sobě a druhým“. Kurzu TRANSITION přináším myšlenkové podněty, zkušenost a budu vzývat počasí. Nabízím naslouchání, pozornost a práci pro druhé muže a radost z chvil pro sebe.

Jan Hanys Urbaczka (26)

, Transition

Jsem relativně čerstvým přírůstkem mezi dospěláky, který se po roce práce na plný úvazek rozhodl, že ještě zkusí něco z té své hlavy dostat, a proto se přihlásil do doktorského studia. Nyní jsem tedy na plný úvazek studentem vysoké školy a občas si odskočím odučit nějakou tu hodinu informatiky či tělesné výchovy na soukromé gymnázium v Ostravě. Ve volných chvílích bývám nejradši v přírodě, ideálně na kole a pravidelně na vlastních nohou pobíhající po kopcích. Přes léto i během roku se v rámci volných chvil snažím občas pomáhat v organizaci Buntaranta pracující s dětmi z pěstounské péče. Nu, a když přijde chvíle, kterou není možno trávit aktivním pohybem, rád si přečtu dobrou knihu či zahraji pár písniček na kytaru.

V období dospívání, kdy jsem dosti tápal v oblastech vlastního já a miliónu věcí, které mne obklopovaly a obklopují, jsem hledal přesně něco takového, čím se teď v týmu snažíme, aby byl TRANSITION. Věřím v to, že učení je celoživotní proces a že mnoho cenných rad či zkušeností nezískáme jen od starších, ale také jiným pohledem na věc. Proto bych se rád něco naučil od Vás, a pokud budete chtít, budu ještě radši, když předám nějaké vlastní poznatky i já Vám.

Milan Suchý (58)

, Transition

Od narození žiji v Praze. Již 30 let aktivně pracuji s dětským oddílem. V mládí jsem rád objevoval a hledal neobvyklé cesty krajinou i k lidem. S Martinou jsme vychovali již tři dospělé děti, ale touha hledat a prožívat neobvyklé cesty zůstává. Vše, co dělám, mě naplňuje a dělá šťastným. A co přebývá, to se snažím rozdat.

I tento projekt je cestou objevů. Zaujal mě hned při vzniku myšlenky, protože je tím, co bych chtěl v „nácti“ prožít a přál bych to i svým dětem, vnoučatům. Rád přispěji svými znalostmi, zkušenostmi k vybudování něčeho trvalého a třeba se mi i podaří někomu něco z nich předat.

Tomáš Pešek (36)

, Transition

V sedemnástich som chcel byť riaditeľom banky, sprayoval po mostoch a počúval hip hop z „west coast“. Potom som stretol niekoľko zásadných ľudí, ktorí mi rozšírili pohľad na svet a začal som sa venovať mladým najmä na PLUSKU. Zistil som, čo všetko mladí ľudia dokážu, ak sa im dá príležitosť a možnosť efektívne rásť. Verím v potenciál mladých ľudí, aj v tých, ktorí sa im venujú. Som namočený do rôznych iniciatív (Sokratov inštitút, Butterfly Effect, Microsoft Edu, ICF, YouthWatch) ktoré majú spoločný menovateľ – rozvoj mladých ľudí.

Po troch rokoch vedenia tínedžerských kurzov WifiCS (spolupráca PŠL a PLUSKA) som v oddelených mužsko/žensých programoch zistil, aká je sila mužskej skupiny. A ako dôležitá a významná je táto téma pre mladých mužov na hranici dospelosti. Ale že to potrebuje viacej času, väčšiu výzvu, možnosť si niektoré veci naozaj zaslúžiť. Zároveň veľmi vnímam, ako naša spoločnosť potrebuje zrelých Mužov. Najmä pri pohľade na aktuálne politické elity, ktoré vedú naše krajiny. A navyše, mám doma 2 dcéry. Aj ony raz pri sebe budú potrebovať naozajstných Mužov.

Michal Fresh Hubčík (33)

, Transition

Pochádzam z malebnej dedinky na Orave, teda zo severnej časti Slovenka. Po ukončení vysokej školy v Bratislave som v nej akosi zapustil korene. Náplňou mojej práce najčastejšie je transformovať adekvátne množstvo kofeínu do použiteľného výstupu na pomedzí informatiky, automatizácie a počítačovej bezpečnosti. Vo svojom voľnom čase, ako inštruktor zážitkovej pedagogiky v Plusku robím akcie, v ktorých vidím zmysel, a môžem sa pri nich zároveň rozvíjať a sebarealizovať. Baví ma fantasy a v zime v práci často namiesto obeda chodím do blízkeho jazera testovať, koľko moje telo vydrží vo vode o teplote blízkej nule.

Téma ‚Čo znamená byť mužom‘ sa ma dotkla pri experimentovaním s prechodovým rituálom na zimnom kurze Cestou Zimy 2015. Vtedy som si uvedomil, že chcem o tejto téme vedieť viac, že sám som na ceste, že sám hľadám inšpiráciu a zároveň verím, že môžem byť inšpiráciou.

Kolik to stojí?

Cena je 6 900 Kč.
Informace k platbě dostaneš po přihlášení na kurz.

Co je v ceně kurzu?

14 dní kurzu - 10 dní hlavní části a 4 dny prodlouženého víkendu, ubytování a strava (včetně programového neubytování a nejídla) s ohledem na dietetické potřeby, pojištění a program, který připravují instruktoři dobrovolnicky, tzn. bez finanční odměny.

V ceně není doprava na obě části kurzu a zpět. Hlavní část proběhne v Bílých Karpatech na hranicích ČR a SR, prodloužený víkend pak v Osinalicích v ČR.

Je cena kurzu příliš vysoká?

Pak je tady možnost využít podpory Lipnického stipendijního fondu. Ten vznikl v roce 1995 a jeho posláním je poskytnout podporu těm, jejichž sociální situace by jim účast na kurzu jinak znemožnila a umožnit jim tak absolvování kurzu. Stipendium je poskytováno ve formě nevratného příspěvku nebo půjčky, jako sleva z účastnického poplatku. Více informací najdeš na stránce LSF.

Storno podmínky

Někdy přijdou situace, které člověk neovlivní a které nakonec vedou k neúčasti na kurzu. V případě, kdy už jsi přihlášený a máš zaplacený účastnický poplatek (tzn. už s Tebou počítáme) a taková situace nastane jsou nastaveny stornopoplatky takto:

• odhlášení do 10. 6. 2018 (včetně) – 20 % z ceny kurzu,
  • odhlášení do 10. 7. 2018 (včetně) – 30 % z ceny kurzu,
  • odhlášení do 25. 7. 2018 (včetně) – 50 % z ceny kurzu,
  • odhlášení po 25. 7. 2018 – 100 % z ceny kurzu.

Neúčast ze zdravotních důvodů není nijak speciálně zohledněna. Je považována za standardní neúčast dle podmínek výše.

Časté dotazy

Proč tolik tajemna kolem kurzu?

Kurz Transition má svou specifickou dramaturgii. Ta je postavena tak, aby na sebe jednotlivé části plynule navazovaly a vedly k naplnění cílů, které jsme si v týmu na začátku příprav stanovili. Dramaturgii obvykle předem neprozrazujeme. Moment překvapení považujeme za významný atmosférotvorný prvek. Navíc, stejně jako v životě, i na kurzu přicházejí situace, na které nejsme předem připraveni. Právě ty však bývají zdrojem hodnotné životní zkušenosti. Před kurzem i na kurzu ti proto budeme nabízet jen tolik informací, abys mohl posoudit svou účast v programu, ale abychom tě tím zároveň nepřipravili o zážitek. A pokud je to pro tebe pořád příliš tajemné, můžeš se nás zeptat konkrétněji.

Jak moc bude kurz fyzicky náročný? Zvládnu to?

Kurz Transition je intenzivní, nabitý mnoha různými programy. Můžeš očekávat fyzicky náročné aktivity, kde si sáhneš na dno svých sil, stejně jako chvíle zklidnění a relaxace. Celková náročnost se řídí možnostmi účastníků. Navíc míru nasazení si určuješ hlavně ty. A také platí: „Čím víc do toho dáš, tím víc z toho dostaneš!“

Jak je to s dopravou na kurz?

Přesný čas a místo začátku jednotlivých částí kurzu se dozvíš dostatečně dopředu. Cesta na kurz není zahrnuta v ceně a je na tobě si ji zařídit. Nedoporučujeme ti ale dopravu vlastním autem, může to ve výsledku přinést více komplikací, než užitku. Doporučujeme ti raději využít hromadnou dopravu.

Jak je to s jídlem?

Vaření na kurzu je v naší režii, takže se snažíme maximálně vyjít vstříc všem požadavkům ohledně potravinových alergií, náročnějších diet a dalších nároků. Je ale třeba, abys tyto požadavky dopředu konzultoval.

Mám zdravotní omezení, je to problém?

Před kurzem tě požádáme o vyplnění tzv. zdravotního prohlášení. Jsou to důvěrné informace o tvém zdravotním stavu, které slouží výhradně zdravotníkovi kurzu a instruktorskému týmu k zajištění bezpečnosti účastníků. Pokud máš vážné zdravotní problémy nebo omezení, je nutné, abys je s týmem konzultoval předem. Na kurzu bude po celou dobu zdravotník a většina týmu má absolvovaný zdravotnický seminář ZdrSem a umí poskytnout první pomoc.

Napadají tě další otázky?

Ozvi se nám na email transition@psl.cz

Kontakty v ČR:

transition@psl.cz

Pavel Kučera +420 731 514 231

Pepa Hruška +420 776 177 039

Kontakty v SR:

info.transition@plusko.net

Tomáš Pešek +421 908 979 939

Michal Hubčík +421 915 845 455

Sledujte nás

Chcete vědět všechno jako první?
Odebírejte náš newsletter.
E-mailová adresa není ve správném formátu. Zadali jste již přihlášený e-mail. Něco se pokazilo. Zkuste to znovu.