Přihlásit se

Time to Lead

Probuď v sobě lídra

ČAS VÉST DRUHÉ A SVÉ SNY

• Máš občas v hlavě nápad, rád by sis stoupl/a do čela a nevíš jak?
  • Chceš v sobě leadera probudit? Ovlivňovat více než sebe sama?
  • Nebo vedeš druhé a chceš se v tom zlepšit?
  • Láká tě posunout se v dovednostech potřebných do života i zaměstnání?
  • Chceš získat energii a sílu se do něčeho lákavého vrhnout? Zapojit další?
  • Zapracovat na sobě?

Fajn, tak pojeď na tuhle expedici. Nabiješ se inspirací, posílíš dovednostmi, získáš jistotu. Reálné zkušenosti tě posunou komplexně a do hloubky. Tak rychle, jako žádná jiná škola. A co získáš, ti zůstane už natrvalo. Kurz je pro každého jako startovní či tréninkové pole – nezávisle na předchozích zkušenostech.

Průběh expedice

V první části kurzu se budeme učit “expediční život” ve skupině, zabývat se osobností leadera a fungováním týmu, poznávat sebe sama, probouzet svůj potenciál a objevovat ostatní. Vést druhé v aktivitách i při postupu terénem a zlepšovat se v tom. Uvědomovat si své kvality i místa pro rozvoj a přímo na tom pracovat.

Přibližně v polovině kurzu si dáme prostor o samotě pro integraci zažitého, čas na bilancování a další osobní nasměrování. Ve zbylých dnech otestujeme teoretické modely a různé situace z leadershipu. Bude čas pilovat náš způsob vedení druhých v různých situacích, postavit se výzvám. Zážitky nám přinesou zdroje poznání, spojení s teorií upevní naše zkušenosti. Zvládání nečekaných situací (od počasí po program) nám pomůže budovat sebevědomí a vnitřní sílu a udělá nás odolnějšími do života, zaměstnání i pro realizaci vlastních vizí a plánů.

Expedice je stavěna pro běžného smrtelníka v daném věku – i nenavyklého na sport, turistiku a neznalého outdoorových dovedností. Dostanete čas se s věcmi sžít a vše se naučit. Ale rozhodně bude třeba se někdy i překonat. Nic ale, co by leader v běžném životě nepotřeboval.

Co si odvezeš z oblasti leadershipu?

• lepší schopnost vést druhé, odvahu postavit se do čela,
  • schopnost dávat kvalitní zpětnou vazbu,
  • znalost principů fungování dobrého týmu (Adairovy kruhy),
  • pochopení důležitosti rolí v týmu (trojúhelník týmových rolí),
  • uvědomění si odlišností různých stylů vedení a využití v praxi (situační leadership),
  • představu o rolích leadera a vizi sebe jako vůdce,
  • nové návyky a tipy k sebeřízení, podněty jak se zaměřit na cíl.

Co získáš obecně?

• dovednosti v outdooru – s mapou, batohem, lany i na vodě,
  • aktivní znalost vaření v terénu i nových receptů,
  • přátele a skupinu, která tě bude podporovat v budoucnu,
  • zážitek sebe jako vůdce i pohled na sebe v jiných týmových rolích,
  • více energie, inspiraci a nové návyky,
  • zvýšenou odolnost a schopnost poprat se s tím, co máš před sebou,
  • představu kam chceš dojít a co pro to musíš udělat,
  • ozdravené tělo a dobrou náladu.

Co od kurzu čekat?

1. Zážitky v lese, v kopcích, na lanech i u vody.
  2. Konstrukční, logické i jiné netradiční týmové úkoly.
  3. Individuální výzvy různého typu.
  4. Cestu s batohem, vaření venku, spaní v krajině.
  5. Rozvojovou zpětnou vazbu.
  6. Práci, která přinese užitek nejen nám.
  7. Chvíle, kdy to budeš mít plně v rukou i momenty, kdy se necháš vést.
  8. Opravdovost, realitu – silná pouta a blízké vztahy.
  9. Neporušenost a malebnost Orlických hor.

Rozvoj pomocí zážitků tě bude bavit a odneseš si do života zkušenosti, které jinde budeš hledat měsíce nebo rokyNajdeš přátele na celý život, prožiješ  skvělé prázdniny a získáš partu, o kterou se budeš moci kdykoliv v budoucnu opřít.

Co mi dala expedice Time to Lead slovy účastníků 2021

„Dokázal jsem vést skupinu a i mě to začalo bavit.“
„Rozhodnutí žít život podle sebe, být v životě víc lídrem a tím měnit životy ostatních lidí, inspirovat sebou.“
„Pozitivní přístup k neúspěchu a k chybám. Odvahu nebát se do všeho jít.“
„Přinesla mi energii a motivaci do leaderovství a zlepšování se, lepší orientaci ve fungování vedoucích a rolích v týmech. Příklad dobré zpětné vazby a ukázku toho, že když se ji skupina naučí dávat, je přínosem pro všechny. Nebát se vlastní změny.“

Kolik to stojí?

Ani tak není ale kurz dostupný pro všechny. Proto je zde možnost zvolit cenu adekvátní svým možnostem – podle aktuální finanční a sociální situace.

Dle tabulky v pravém bloku si zvolíš místo se jménem státníka či významné osobnosti dle ceny kurzu, která je pro tebe zvládnutelná zaplatit.

Cena v levém sloupci je vyšší než základní rozpočtovaná a pomůže kurzu jako celku a dalším v účasti. Ceny kurzu z pravých sloupců jsou vytvořeny díky darům a stipendiím zase tak, aby se mohl zúčastnit téměř každý. Přesto budeme rádi, když své možnosti zhodnotíš reálně a stipendijní místa přenecháš jiným, pokud kurz zvládneš zaplatit celý v základní, či vyšší ceně.

Kurz má pouze 12, maximálně 14 účastnických míst, z toho jen některá mohou být dotována (přesný počet závisí na objemu stipendijních prostředků). Pošli přihlášku i pokud jsi na rozpacích, zda stipendijní místo získáš. I náhradníci mají totiž později šanci. Celý postup, jak se přihlásit je v přiloženém dokumentu.

Najdeš to tady.

Bližší informace k vybavení, přesnému začátku a konci kurzu budou k dispozici účastníkům kurzu nejpozději v průběhu května. Kromě osobního vybavení do přírody (včetně spacáku, batohu a karimatky) nepředpokládáme, že by bylo třeba něco zásadního. Společné věci včetně přístřešků a vybavení pro přípravu stravy zajišťujeme my.

V případě odhlášení se platí následující storno poplatky:

• do 6ti týdnů před expedicí 10 % z poplatku za expedici
  • 6 týdnů až 8 dní před expedicí (včetně) 30 % z poplatku za expedici
  • týden před expedicí včetně 100 % poplatku za expedici

V případě neúčasti je možné na své místo v kurzu najít náhradníka a tím se vyhnout storno poplatku. Pokud bychom museli expedici rušit z nějakých vážných důvodů my, vrátíme ti částku v plné výši zpět, případně sníženou o již absolvovanou část expedice.

Více o stornu nebo možnosti za sebe najít náhradu najdeš zde.

Chceš jet?

1. Vyplň přihlášku a do poznámky do ní dopiš název místa, na které se hlásíš
  2. Pokud se hlásíš na stipendijní místo, sepiš navíc svoji reálnou aktuální situaci a pošli e-mailem brzy po přihlášce na timetolead@psl.cz
  3. Přidělení nebo nepřidělení stipendijního místa si potvrdíme. Schválení stipendistů provádí průběžně anonymně zástupci dárců a Lipnického stipendijního fondu – dáme ti vědět, jak to dopadlo.
  4. Počkej na informační dopis s výzvou k platbě a dalšími informacemi

Těšíme se na tvoji přihlášku!

Přihlášky

11. 07. 2023 - 20. 07. 2023 Time to Lead