Projektové vyučování I

Prázdninová škola Lipnice, z. s. Vás srdečně zve na akreditovaný kurz zaměřený na Projektové vyučování.

Termín konání:   Září - Prosinec 2017

Místo:  Česká Republika

Vzdělávací cíle:

Proškolit učitele v oblasti projektového vyučování, ukázat jim způsoby využití této výukové metody a naučit je používat ji efektivně ve výuce.

Dílčí cíle:

• proškolit pedagogy v základech projektového vyučování;
  • ukázat pedagogům různé techniky, které se v rámci PV dají využít;
  • vysvětlit pedagogům, jak připravit vzdělávací blok formou PV, tak, aby byl efektivní od začátku do konce;
  • motivovat pedagogy k celoživotnímu vzdělávání a rozšiřování kvalifikace;
  • poskytnout pedagogům příležitost pro osobní rozvoj a hledání vnitřních zdrojů;
  • aktivovat kreativitu pedagogů k docílení rozvoje školy založeném na vnitřních zdrojích.

Vzdělávací program „PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ 1“, je určen pedagogickým pracovníkům, kteří chtějí ve své výuce využít metodiku projektového vyučování a mají zájem pracovat na propojování předmětů a vytváření mezipředmětových vazeb. Obsah kurzů je zaměřen zejména na základní aspekty projektového vyučování a schopnost jeho efektivního začlenění do výuky. Kurzy budou vycházet ze společné metodiky, ale jejich obsah bude přizpůsoben potřebám a požadavkům jednotlivých účastníků. Vzdělávací témata jsou koncipována tak, aby pomohla pedagogům při realizaci ŠVP. V průběhu kurzu účastníci projdou celou škálou programů a aktivit z oblasti zážitkové pedagogiky a tréninkových aktivit. Program je sestaven dle dramaturgických principů PŠL – bude se jednat o bloky zážitkového charakteru, které pracují s reflexí, a bloky teoretickými.

Témata výuky:

• Projektové vyučování (základní informace s důrazem na mezipředmětové vazby)
  • Způsoby organizace práce se skupinou
  • Výběr vhodných témat
  • Výhody a nevýhody meziročníkového rozdělení žáků
  • Způsoby vyhledávání informací a práce s nimi
  • Základy facilitace, techniky zpětné vazby
  • Prezentační dovednosti a způsoby prezentace

Seminář je akreditovaný MŠMT a účastníci obdrží certifikát.

S sebou vhodné oblečení dovnitř i do terénu, pro část aktivit využijeme i venkovní prostory.

Tento vzdělávací program splňuje svým obsahem podmínky pro využití v rámci VÝZVY Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony pro MŠ a ZŠ I. (šablona č.: II/2.2)

Kontakt: David Borkovec, tel. 724 486 501, kurzy@psl.cz

termín: 03.09.-22.12.2017
místo: Česká Republika