Metoda zážitkové pedagogiky (certifikovaný výcvik)

HRA

Kurz je akreditován MŠMT, č.j.: 11870/2011-25-264

Kurz je součástí  certifikovaného výcviku - Metoda zážitkové pedagogiky

Hra je nejpřirozenějším a nejstarším způsobem, jak trávit volný čas, jak se učit nové věci a jak poměřovat své síly s druhými jinak než v boji. Radost, kterou prožíváme, když si hrajeme, mnohé z nás vede na druhou stranu jeviště, kde se stáváme organizátory her pro ostatní. Najednou zjišťujeme, že hra možná není tak jednoduchá a jasná věc, nacházíme spoustu zákonitostí, které se k hraní a hrám pojí.

Jak hru vystavět, aby měla spád? Aby lidi bavila? Jak ji přizpůsobit skupině? Jak vymyslet hru novou, aby měla hlavu a patu? Je dobré používat klasické hry jako odzkoušené jistoty, nebo pouze jako zdroje inspirace? Pročítáme se příručkami, sborníky a zlatými fondy, čteme si o hrách jako Trifidi, Stalker a Humanus – ale víme, co chceme kterou hrou dosáhnout? Dokážeme ji pozměnit tak, aby nám navozovala na to, co chceme?

Všemi těmito otázkami a mnohými dalšími se budeme systematicky zabývat na otevřeném metodickém kurzu Hra.

Co na kurzu zažijete:

• Ukážeme vám, jak chápat smysl hry v širším kontextu zážitkové pedagogiky, coby prostředku k dosažení určitého cíle.

• Budeme se zabývat strukturou her v jejich jednotlivých vrstvách, tedy formou, pravidly, cíly i různými herními principy. Budeme zkoušet jak a proč jednotlivé vrstvy měnit.

• Uvědomíte si a vyzkoušíte si, jak upravit hru na základě různého vývoje skupiny.

• Pod naším vedením si na kurzu vymyslíte novou hru, podle tématu, které vás bude zajímat, a na tuto hru získáte zpětnou vazbu.

• Vyzkoušíte si uvést hru a poskytneme vám praktické tipy pro práci s atmosférou a uváděním her.

• Budeme se zabývat možnými riziky a dopady náročných her.

• A v neposlední řadě si určitě zahrajeme nové a neotřelé hry.

Jakými metodami budeme pracovat:

• Interaktivní teoretické bloky

• Tvora vlastních her dle osobních témat včetně zpětné vazby od lektorů a kolegů

• Řešení případových studií

• Sdílení zkušeností

• Účastnická zkušenost a její metodická reflexe

Soubor pěti navazujících metodických kurzů, které vás provedou metodou zážitkové pedagogiky - od teoretické přípravy akcí až po trénink reálné práce se skupinou. Kurzy jsou akreditovány Mšmt.

termín: 16.02.-10.06.2018
místo: Brno
další info: 24.000,- včetně DPH při jednorázové platbě, pro zástupce komerčních firem, vzdělávacích agentur a ičaře - profesionály - 33.000,- včetně DPH