Věk
od 5 900 Kč
Challenger 2018
Přihlásit se

Koho je nejtěžší překonat?

Mistra ČR ve sprintu? Bráchu v derivacích? Nebo sám sebe?

Nauč se konečně překonávat svoje domnělé limity, o kterých si myslíš, že jsou tvé maximum. Neboj se dělat kroky do neznáma. Jo, o tomhle bude těch devět dní kurzu. A dost možná pak i tvoje následující měsíce a roky po něm.

Pojeď a staň se svým vlastním vyzyvatelem. Staň se challengerem.

O čem Challenger je?

Je to devět dní plných výzev, překvapení, sebepoznání, adrenalinu, zábavy, seberozvoje a kroků do neznáma.

Těch na kurzu zažiješ hodně. A velmi pravděpodobně se naučíš, jak je zvládat, jak se na ně těšit či jak si vybírat, který stojí za úsilí. A tak se možná staneš challengerem. Chceš jím být?

Poslední místo pro kluka nebo holku

Co čekat?

Váháš, jestli jet? Tady je 5+1 důvodů, proč jo.

• 1

Našlápnutý a nejednotvárný program.

Venku i vevnitř, s ostatními i sám se sebou. Náročný psychicky i fyzicky, jindy pohodový. Čekej zábavu, běhání do padnutí, klídek pod hvězdami, otázky na tělo, lezení do výšek, plavání v lomu, blbnutí uprostřed louky a rozhodně kroky do neznáma.

• 2

Dobré jídlo i postel.

Máme své vlastní ozkoušené kuchaře. Takže čekej nejen plný talíř špaget, ale třeba i svačiny. Slibujeme také spaní v posteli. Nicméně je možné, že budou dny, kdy se ti o obojím bude zdát jen někde pod nočním nebem.

• 3

Odřízneš se od světa.

Jet na Challengera je skvělá možnost vypnout mobil a nechat messenger na devět dní neotevřený. Jestli budeš chtít. Program tě totiž zabaví jinak. A popravdě: kdo ví, jestli bude vůbec nějaký pořádný signál. Čekej totiž spíš přírodu než civilizaci.

• 4

Bude tam 24 dalších challengerů.

Zájem o naše kurzy mnohdy i výrazně převyšuje maximální kapacitu. Proto účastníky vybíráme podle jejich očekávání a motivace jet. Sejdeš se tak s partou, co se chce challengery stát také.

• 5

Bude to (možná) náročné.

Zvládne to ale rozhodně každý, kdo chce a nebojí se si hrábnout. Každá aktivita je nicméně dobrovolná a účast je vždy závislá na tvém rozhodnutí. Zároveň ovšem platí, že čím víc do toho dáš, tím víc získáš. A ne, o hracích automatech tady nemluvíme.

• 6

Ale bacha. Tenhle kurz není kouzelná pilulka.

Zní to, že pojedeš a to tě změní k lepšímu? Možná jo. A nebo taky ne. Tak jako totiž neexistuje prášek, po jehož spolknutí zaručeně zhubneš, tento kurz z tebe challengera s jistotou udělat taky nemusí. Může ti jen něco (o tobě) ukázat, může tě něco naučit. Co a kolik si z toho vezmeš, to je již jen na tobě.

Jak se přihlásit?

Je to lehčí než si zařídit slevovou kartičku na vlak:

• 1

Vyplň přihlášku. Tak se o tobě dozvíme. Trvá to asi tři, čtyři minuty.

• 2

Nejpozději do sedmi dní se ti ozveme zpátky a pošleme podrobnější dotazník. V něm nám řekneš o své motivaci jet nebo očekáváních. Součástí je i malý quest, který budeš mít za úkol splnit. Na ten se těš!

• 3

Nad tímto dotazníkem sedneme s týmem a potvrdíme ti, že tě mezi budoucí challengery fakt bereme.

• 4

Spolu s gratulacemi o přijetí ti pošleme i platební údaje. Po zaplacení kurzu s tebou již stoprocentně počítáme.

Kolik to stojí?

Od 5 900 víc (dle data přihlášení). To je méně než jedna noc ve Four Seasons. Dobré, že?

Cena dle data přihlášení

Přihlásit se dřív má dvě výhody: 1) máš jisté místo, 2) máš to levnější:

• do 15. března je cena 5 900 Kč,
  • od 16. března do 31. května je cena 6 500 Kč,
  • od 1. června je cena 7 200 Kč.

Chceš nebo můžeš zaplatit víc?

Jestli chceš nebo můžeš (například když ti vyšla dobrá brigáda, již pracuješ nebo ti třeba platí kurz rodiče), pošli i víc. Každou stovku, pětistovku nebo tisíce investujeme zpátky do jídla, rekvizit, atmosféry při hrách nebo překvapení. Jestli ti to tedy situace dovoluje a chceš, neboj se přihodit pár grošů navíc. Vrátí se ti to. Není to ale rozhodně žádná povinnost, která by z tebe dělala váženějšího účastníka, respektive naopak.

Co je v ceně kurzu

Devět dní kurzu, ubytování (případně programové neubytování), kompletní strava (včetně možnosti vegetariánské verze), pojištění, vyšperkovaný program se zkušenými instruktory a spoustu překvapení, stejně jako kroků do neznáma. Dopravu tam a zpět si hradíš zvlášť. My instruktoři program připravujeme zcela dobrovolnicky – protože nás to prostě baví. Nejen kurz samotný, ale i jeho tvorba, stejně jako výzvy, díky kterým se sami učíme. Jo, to nám je velikou odměnou!

Je na tebe cena za kurz moc?

Pak je zde pro tebe Lipnický stipendijní fond. Ten založili a spravují zakladatelé PŠL nebo bývalí účastníci a skrz něj poskytují finanční příspěvky (v minulých letech třeba 1 000 až 3 000 Kč) nebo bezúročné zápůjčky (třeba i na celou částku, co pak postupně splácíš) pro ty, co si kurz nemohou momentálně z jakýchkoliv důvodů dovolit. Více informací najdeš na stránce LSF. Jestli by se ti pomoc hodila, žádost zašli do 14 dní od přijetí na kurz (tedy až dostaneš údaje k placení).

Storno podmínky

Někdy se ozve nepřízeň osudu a i na akci, kam fakt chceš, nakonec jet nemůžeš. Ber tak na vědomí, že v případě odhlášení z kurzu již po zaplacení účastnického poplatku (tedy když s tebou již napevno počítáme) jsou stanoveny následující výše storno poplatků:

• odhlášení do 31. 5. 2018 (včetně) – 20 % z ceny kurzu,
  • odhlášení do 30. 6. 2018 (včetně) – 30 % z ceny kurzu,
  • odhlášení do 15. 7. 2018 (včetně) – 50 % z ceny kurzu,
  • odhlášení po 15. 7. 2018 – 100 % z ceny kurzu.

Platí, že za cenu kurzu se považuje tebou zaplacená cena kurzu (tedy například určená dle data přihlášení). Pro stanovení výše stornopoplatku je rozhodující datum doručení oznámení o neúčasti. Neúčast ze zdravotních důvodů není nijak speciálně zohledněna. Je považována za standardní neúčast dle podmínek výše.

Kdo to chystá?

Seznam se s námi! U každého z nás jsou čtyři aktivity nebo zážitky. Ale bacha! Vždy je jedno tvrzení nepravda. Zahraj si tak malou hru a zkus ji u každého uhádnout! Řešení najdeš pod otazníkem.

Markéta (27)

1. Jela jsem na dovolenou na Sibiř a omrzl mi tam zadek.

2. Byla jsem spolumajitelkou kozy – dojila jsem ji a vzala si ji s sebou i na tábor.

3. Čas od času tančívám nahá na půlnočním vřesovišti.

4. Spím na banánových krabicích.

Anežka (28)

1. Umím vykrkat celou abecedu.

2. Prošla jsem se po chodníku ze žhavého uhlí.

3. Několik let jsem pravidelně slavila Vánoce v listopadu.

4. Řidičák mám až od 26 let, do té doby jsem dvakrát bourala.

George (40)

1. V roce 2016 jsem vyhrál pěstitelskou soutěž o největší dýni.

2. Kvůli filmové roli jsem si nechal narůst knír.

3. Na brontosauřím táboře po mně byla pojmenována odpadní jáma.

4. Se ženou jsme za tři týdny ušli 425 km na cestě do Santiaga de Compostela.

Helča (40)

1. Mojí superschopností je vyhledávání fakt vtipných GIFů.

2. Vyhodila jsem elektřinu v celých Českých Budějovicích.

3. Jako dítě jsem měla žížalí farmu.

4. Nejvyšší naměřená teplota mého těla byla 41,2 °C.

Charlie (36)

1. Mám nejvíc organizovaný diář z celého týmu Challengera.

2. V devíti letech jsem při táborové olympiádě udělal 623 dřepů. Tři dny jsem pak nemohl chodit.

3. Dokázal jsem najít kohoutek od várnice v odpadkové vsakovací jámě na skautském táboře.

4. Vyšel jsem Mt. Blanc.

Jakub (24)

1. Půl roku jsem jedl pouze z odpadků.

2. Žonglování s bramborami mi vyhrálo čtrnáctidenní pobyt v Londýně zdarma.

3. Jednou jsem zavolal na náhodné, neznámé číslo a zvedl to kardinál Duka.

4. V jediném závodě na světě, kde oběhnete celý ostrov a dvakrát u toho překročíte polární kruh, jsem byl druhý.

Matěj (28)

1. Usnul jsem na lodi během dvacetihodinového závodu.

2. Propleskl jsem neznámého člověka přes obličej čerstvou rybou.

3. Vydával jsem se za ztraceného trpaslíka, abych se dostal na pyžamovou párty na horské chatě.

4. Přeplaval jsem kanál La Manche.

Jak to je?

Takže tě vážně zajímá, jak to je s námi doopravdy? Máš to mít!
Markéta na vřesoviště nechodí. Ale jistě by ráda!

Anežka zatím krkat moc neumí. Nebo jí to výchova pouze nedovolí?

George zahrádkářem, co by pěstoval dýně, bohužel není.

Helča doposud elektřinu v Budějicích (asi naštěstí?) nevyhodila.

Charlie na dřepy stále trénuje.

Jakub se volání na zcela náhodná čísla raději vyhýbá.

Matěj plave, to ano. Kanál La Manche jej ale neláká. Nebo?

Tak to je něco o nás. Víc si můžeme říct třeba u oběda na kurzu.
Teď nám ale pověz něco o sobě ty. Dobrá příležitost je v přihlášce.

Kam s dotazy?

Jestli je nějaká nejasnost, rozhodně se ozvi. Challenger je totiž sice kurz o krocích do neznáma, ne všechno neznámo je nicméně žádané. Zpátky se ti záhy ozve Jakub. A jasně, tykej mu (však je mu 24 let).

LÍBÍ SE VÁM, CO DĚLÁME?

Podpořte nás

Podpořit nás je jednodušší, než si myslíte. Mluvte o nás. Doporučte naši práci. Dejte nám lajk a sdílejte naše příspěvky na sociálních sítích. Pokud nás chcete podpořit finančně, materiálně nebo odbornou znalostí, napište nám.

Chcete vědět všechno jako první?
Odebírejte náš newsletter.
E-mailová adresa není ve správném formátu. Zadali jste již přihlášený e-mail. Něco se pokazilo. Zkuste to znovu.