Přehled kurzů

Prázdninová škola Lipnice každoročně pořádá okolo 200 kurzů metodických, zakázkových a autorských. Ty jsou experimentální dílnou zážitkové pedagogiky a každoročně procházejí na začátku sezóny pečlivým výběrem. Zde si můžete vybrat z aktuálních kurzů na rok 2014 a přihlásit se na ten, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Kurz na zakázku (pro školy)

01.01.-31.12.2014

Kurz pro učitele vychází z metody zážitkového učení a praktických zkušeností z projektu Klíčový rok a kurzů Klíčení realizovaných v letech 2011-2013.

Metoda zážitkové pedagogiky (certifikovaný výcvik)

19.09.-14.12.2014

Soubor pěti navazujících metodických kurzů, které vás provedou metodou zážitkové pedagogiky - od teoretické přípravy akcí až po trénink reálné práce se skupinou. Absolvent všech kurzů obdrží osvědčení o rekvalifikaci MŠMT.

ČUD/Jaké je to asi v Čudu

23.-27.09.2014

Jaké je to asi v Čudu, jestlipak tam někdy budu, je to Evropa či Asie, jaké to tam asi je? V Čudu tam se žije jinak, samá zábava a psina, ví dospělí i čudlátka, že v Čudu žít je pohádka.

Prvosen

26.-28.09.2014

Interní kurz určený novým členům PŠL

Kairos

02.-05.10.2014

Nevšední kurz pro všední i nevšední dny. Pro ty z vás, kterým bylo už 55, a víte, že na stáří jste příliš mladí.

NeDivSe

16.-19.10.2014

Tvořivé workshopy provázané zážitky se sebou, s ostatními, improvizace, ale nejen ta divadelní, pohled zevnitř i zvenčí na tělo a duši.

Metoda zážitkové pedagogiky (certifikovaný výcvik)

23.01.-12.04.2015