Herní víkend

OMK Herní víkend

Nabízíme vám víkend psaný perem Prázdninové školy Lipnice. Ukážeme vám, jak zážitkový program může vypadat. Vybrali jsme pro vás jak „osvědčené“ programy, tak i programy zbrusu nové. Vše uvedené v klasické prázdninovkové atmosféře, která vás okamžitě vtáhne do hry...

Ti, kteří mají méně zkušeností se zážitkovými programy, zde najdou databanku her, které budou moci využívat. Zažití, co to zážitkový program vlastně je. A dozvědí se, jak je možné ho využít v práci s lidmi.

Ti, kteří jsou v oblasti zážitkové pedagogiky zkušení, zažijí některé hry ze Zlatých fondů her PŠL v novém uvedení v různých modifikacích a v rámci metodické reflexe her se naučí tyto hry a jejich herní principy využívat nově. Setkají se zcela novými hrami, které jsme v poslední době vytvořili. A také si opět vyzkouší, jaké je to být účastníkem.

Kurz nikterak nesupluje Výcvik zážitkové pedagogiky (tj. soubor otevřených metodických kurzů, které pořádá PŠL). Proto, pokud hledáte hlubší, především teoretické znalosti z oblasti tvorby her, anatomie hry, jejich přípravy a mechanismu uvádění, prosím využijete Výcvik v zážitkové pedagogice (http://www.psl.cz/metoda-zazitkove-pedagogiky-certifikovany-vycvik). Kurz Herní víkend je zaměřen hlavně prakticky – na zážitek ze hry – a metodicky – na rozbor příčin fungování hry a jejího konkrétního praktického použití.

Součástí ceny kurzu je i ubytování a strava. Program běží po celý den a jeho neméně zážitkovou součástí je třeba i oběd, nebo spánek.

Pojďte zažít Víkend plný her…

Co zahrnuje cena

• 3 denní program (pátek od 15 hodin – neděle 16 hodin)
  • ubytování a stravu 3x denně (začínáme v pátek večeří a končíme v neděli obědem)
  • veškeré náklady spojené přípravou a realizací kurzu

Co na kurzu zažijete

• Strategické hry
  • Diskusní hry
  • Průběžnou (celo-víkendovou) hru
  • Noční hry
  • Jak vypadá správná atmosféra, kterou umí hra vyvolat
  • Akci, fyzicky nároční aktivitu
  • „Klasické“ prázdninovkové hry
  • Novinky v oblasti her
  • Mnoho krátkých, aktivizačních her
  • Herní pojetí netradičních částí kurzu (snídaně, oběd, závěrečné balení…)

Metoda, kterou budeme pracovat

• Sebezkušenost. Každou hrou projdete jako účastník.
  • Poté hru rozebereme – abyste hře rozuměli, věděli, jak a kdy ji použít.
  • Ukážeme vám, jak lze každou hru modifikovat tak, aby šla použít pro jiné cíle.

Přehled dalších kurzů a inspirace:

www.uceniprozitkem.cz

O některých zážitkových kurzech se říká, že to je „prázdninovka“. Co to ale doopravdy znamená?…Pojďte zažít víkend plný her.

věk: 16+